7-stars delfinal Fjärås

Vi åkte till Fjärås för att delta i någon av deltävlingarna inom 7-stars. Kvalade till GP på söndagen och blec 2:a i en omhoppning med bl.a. Emma Emanuelsson. Båda med fyra fel i omhoppningen men Emma var snabbare.

Denna placering gav ett wild card till 7-stars finalen i Falsterbo som går på lördagen och söndagen. Det är ett tufft startfält med totalt 16 ryttare och fyra av dem kvalar in till att starta den internationella klassen. Så vi håller tummarna för Chewie!

Två veckor i Ciekocinco i norra Polen med Chewie, Meluha S, Towanda H, Coraskina Z och Heartgold. Det började  regn och rusk men sedan kom värmen. Towanda inledde med två felfria rundor i 130 och det lovade bra men i samband med en betespromenad fick hon fnatt, slet sig, hoppade ett två meter djupt dike och landade på betongen. Där gick hon omkull och fick en rejäl lårkaka på höger bak. Så tävlingen var över för hennes del. Heartgold var väldigt duktig och placerad i princip alla sina klasser utom 140. Coraskina skötte sig också fantastiskt bra och debuterade 135 felfritt och med placering. Meluha och Chewie gick de höga klasserna och kvalade till Grand Prix både i 2* och 3*. Tyvärr lite stolpe ut. Chwie rev sista hindret i GP-klassen på söndagen men var superfin fram till dess. Vi hann precis lämna tävlingsplatsen på måndagen när det utbröt ett oväder som dränkte hela anläggningen. Så lite tur ändå.

Chewie efter första klassen med Magnus och Tristan

Hemkomna från tävlingar i Drammen - med denna vecka var Meluha S, Chewie, Towanda, Coraskina och Diarado´s Rose. Chewie och Meluha kvalade båda till Grand Prix på söndagen men det blev Chewie som fick starta eftersom Meluha S gick derbyt, som var ett speed derby i 150, på lördagen. Hon har aldrig gått någon derbyklass med bank och att  hoppa ut från banan och de spektakulära husen i vinkel. Hoppade mycket bra men fick ett nerslag på det vita räcket efter banken. Hade en bra tid och slutade 4:a i den klassen och det var alla mycket nöjda med. Chewie startade Grand Prix som var en 160-hoppning. Svår och teknisk bana med mycket fel bland ekipagen. Chewie var felfri förutom ett plask i vattengraven,. Synd annars var han i verkligen fin form. Unghästarna skötte sig bra, felfria i några klasser och ett ner i andra. För Diarado´s Rose EliTHvar det första gången i internationella sammanhang och hon skötte sig bra. Både Coraskina och Towanda har varit med förr men har ännu inte så mycket rutin. Lite spända var de allt.

Detta bådar gott inför de kommande veckorna i Ciecocinco i Polen,. Kom hem sent i natt och har en vecka på oss att få allt i ordning inför resan till Polen