7-stars delfinal Fjärås

Efter tävling i Norge och Lilleström och allt som följde med det i form av virus, karantän, stängning av anläggningen så är nu Västerstad stable öppet igen. Ingen häst insjuknade mer än den som fick en febertopp och som tur var inte visade andra symptom. Vi börjar planera framåt. Var i Borås med några unghästar och Chewie som visade god form i 135 men som vi sparar till utesäsongen. Heartgold vann 135 i Lund i söndags, laget som red elitallsvenskan kom 3:a i lördags och nu ska Diarados Rose till Scandinavium. Hon är i fin form och ser strålande ut. Planering av vårens tävlingar pågår för fullt.

Meluha S (e. Jaguar Mail-Cardento, uppfödd på Blädde gård) och Magnus Jacobson var en av två felfria i SM-finalen på HFRK i söndags. Det blev omhoppning mellan Meluha S och Flip´s Little Sparrow som reds av Stephanie Holmén. Magnus, som gick ut först, gjorde en väl avvägd och säker runda och tog en silvermedalj. Magnus och Meluha har gjort ett fantastiskt SM, hela tiden med fokus på finalen. Utgick i uppvärmningsklassen efter att ha känt på banan, felfri och 4:a i första omgången som gick över 150 hinder. Meluha S var avspänd och visade oerhört stor kapacitet och silvermedaljen var bärgad. Så roligt! Det har varit en fantastisk säsong med Meluha som har vuxit och mognat och visat att hon klarar av de uppgifter hon har ställts inför. Nu blir det en välbehövlig vila inför våren och nya utmaningar.

Första inomhustävlingen i Herlufmagle  iDanmark. Två stora fina ridhus med en tävlingsbana som visade mycket hög klass. Här har vi varit på sommartävlingar ,ånga gånger tidigare och alltid trivts väldigt bra. Nu var det en CSI2* med två rankingklasser på 145-banor. Meluha S var gick den 2* tävlingen och Zes Phantom S  (äg. Lena och Olle Nersing) gick den 1* unghästtävlingen. Han var fantastiskt fin och visade vilket scoop han har över banor på 135. Fick med sig en rosett hem och kom första utanför i den avslutande klassen. Det båda gott inför nästa säsong med denna stora men känsliga 7-åring. Han har redan hunnit få en hel del erfarenhet från internationella banor.

Meluha S rev ett hinder i den inledande klassen och ett i den först 145 klassen. Den GP bana som avslutade meetinget var lång (16 språng) och tuff men schysst biggd med tid för återhämtning mellan flera hinder på vägen. Det var 32 startade och den första  felfria kom vid nr 15. Så det blev 2 ekipage till omhoppning. Meluha var otroligt fin och stabil men tyvärr föll en bom och hon slutade på en fin 5:e plats. Alla nöjda och glada åkte vi hemåt och laddar inför helgens SM som går i Helsingborg.

Magnus Jacobson och Heartcore L(ägare/uppfödare Lögshögs gård) vann finalen i hoppning för 6-åringar i Breeders, Flyinge, okt 2018
Towanda på prisutdelning i 130-hopppning för unghästar, Mercedes Benz Aino Masters, Järvenpää